pátek 19. září 2014

Apple pie.


Omlouvám se, že jsem se opět delší dobu neozvala, ale já prostě nemám o čem vlastně psát. Nemám zrovna nejveselejší období.. Fajn, mám fakt strašný období, ale opravdu se snažím and tím nemyslet a prostě ''stay positive''! Takže, něco pozitivního! Jdu na Eda Sheerana!! Až v únoru.. Ale přece! Taky jdu na George Ezru! Jee. A s rodičema jedu 5. října do Paříže! Tak proč se pořád neusmívám? Ach jo.. No ale dneska jsem se potřebovala nějak zabavit, tak jsem se rozhodla upéct americký apple pie. A je opravdu strašně moc dobrýýý. Takže sem dávám recept a fotky. Snad přijdu na něco o čem psát.. Kdyžtak mi napište, co by vás o mě nebo ode mě zajímalo napsat a já uvidím co bude v mých silách!:)


Recept:

225g másla

50g krupicového cukru

1 vejce+1 žloutek
350 g hladké mouky

Náplň:
2 kg jablek, oloupaných a nakrájených na měsíčky
šťáva z 1/2 citronu
125 g krystalového cukru
1 lžička mleté skořice
špetka strouhaného muškátového oříšku
20 g másla
malý panák brandy nebo amaretta
malý hrneček mléka na polití

Postup:

1 Prošlehejte máslo a cukr, pak zašlehejte vejce a žloutek, směs by měla připomínat míchaná vajíčka. Potom přidejte po třetinách mouku a těsto rukama důkladně propracujte. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte aspoň 45 minut odležet.
2 Jablka oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Dejte je do hrnce, přidejte citronovou šťávu, cukr, skořici, muškátový oříšek a přilijte brandy. Přidejte 4–6 lžic studené vody
a povařte asi 4 minuty. Stáhněte z ohně, přidejte máslo a nechte rozpustit. 
3 Předehřejte troubu na 210°C. Těsto vyválejte a vyložte jím koláčovou formu o průměru 23cm, přesahující okraje odřízněte. Na těsto naneste jablečnou směs. Odříznuté těsto znovu vyválejte, rádýlkem z něj nakrájejte tenké proužky a ozdobte jimi koláč; v místech, kde se proužky kříží, potřete těsto studenou vodou. Vršek koláče potřete mlékem a pečte 20–25 minut
Doufám, že se pie povede.))
With love,
Lia

1 komentář: